9 november 2007

Volwassen

Wat een heerlijke dag, ondanks dat ik mijn lief nog steeds erg mis (ze is nog altijd op cursus in NL). Maar daar zal ik niet verder over doorgaan om degenen die niet in ware liefde geloven te behoeden van een walg- en kotsbui. Of toch eventjes. Een klein stukje maar. Eén zin?

Ze is zo lief en zo schattig en zo grappig en zo krachtig en zo mooi en zo volwassen en als ze naar me kijkt schiet er pure liefde door mij heen, als ze haar hand op mijn hart legt begint alles te tintelen en kriebelen, ik wil de rest van mijn leven bij haar zijn en ik zal voor altijd van haar houden. Ok, dat is eruit.

Wat is een volwassen cadeau voor een volwassen vrouw?
Zondag haal ik mijn vriendin op. Dan heb ik haar vijf dagen niet gezien en ik wil een cadeau meebrengen. Vaak geef ik haar cadeaus. Lieve briefjes, verrassinkjes, kaartjes, kusjes. Maar nu ben ik op zoek naar een volwassen cadeau.
Ik breek mij brein en kom er niet. Ik ben volwassen. Zij is volwassen. Maar wat is in godsnaam een volwassen cadeau?
In clichés zal dat ongetwijfeld een bos rode rozen zijn. Een diner voor twee. Een vakantie naar de Bahamas. Een trouwring. Denk.

Voor sommige mensen is ‘volwassen’ niet zo ingewikkeld. Maar met volwassen bedoel ik niet ik-heb-zoveel-geld-dat-ik-een-duur-cadeau-kan-kopen. Niet volwassen als in ik-vind-mezelf-interessant-en-volwassen-en-ben-ouder-en-grijzer-met-meer-levenservaring. Volwassenheid zit in het hart.
Voor mij betekent volwassen onvoorwaardelijke liefde kunnen geven. Volwassen betekent verantwoordelijkheid nemen. Volwassen betekent weten wie je bent. Volwassen betekent je niet schamen. Volwassen betekent keuzes maken. En daar dan achter staan. En dan genieten. Van het leven. En jezelf geven.

Jezelf geven.
Ik heb het. Het beste volwassen cadeau.