20 december 2007

Jarig

(gisteren geschreven)
Mijn lief is jarig!
Mijn droomvrouw is vandaag jarig. Het is feest. Ik wil haar alles geven. Alles. Nu het haar verjaardag is en ik zoveel moeite heb gedaan om te bedenken wat het ultieme cadeau is, bekruipt me ineens het gevoel dat ik niet genoeg zal geven. Ze zegt me dat ze niets wil. Dat ik niet uitgebreid moet uitpakken. Dat ik geen hemel en aarde moet bewegen om haar te eren. Maar toch voel ik dat ik het wil. Ik vind het zo leuk!
Alle geschenken die in me opkwamen - die al weken de revue passeren in mijn hoofd - lijken niet te voldoen. Uiteraard heb ik een aantal supercadeaus in petto, dingen die ze geweldig gaat vinden, maar het gevoel van iets tekort te komen, blijft aanhouden.

Anderen vertellen mij wat ze haar gaan geven. Leuke cadeaus. Fijne dingen. Dan denk ik, waarom heb ik dat niet bedacht? Alsof het een veilig gevoel is iets tekort te komen, bestraf ik mezelf met gedachten van ontoereikendheid, terwijl mijn verstand me al twee miljoen keer heeft verteld dat ze niets wil hebben. Het enige dat ze wil, ben ik. Nine.
In alle mogelijke opzichten heb ik mijzelf al aan haar gegeven. Fysiek. Mentaal. Emotioneel. Spiritueel. Maar de diamond within moet toegeven dat er nog steeds dingen zijn die ik niet heb gegeven. Niet vanwege onwil. Niet door opzet. Niet omdat ik het zo wil. Enkel omdat ik het niet anders kende. Omdat ik onuitgesproken zaken als vanzelfsprekend neem. Omdat ik het in geheimen leven nog steeds niet volledig heb afgeleerd. Omdat ik nog altijd met rollen tape dichtgeplakte schoenendozen vol verleden onderin de kast heb staan.

Maar beetje bij beetje, ontdekking na ontdekking, liefde na liefde, leer ik meer. Ik weet, ik besef, ik voel dat ik er ben. Dat ik alles wil geven. En ik voel dat ik het nu kan. Ik heb mezelf al gegeven en nu geef ik mezelf nog eens helemaal. Dat zal ik blijven doen tot aan het einde der tijden, keer op keer, dag na dag.

Vanavond geef ik haar een romantische tête-à-tête in onze tot-strand-van-Nice-omgebouwde-woonkamer-compleet-met-zand-ruisende-zee-kaarsjes-champagne-en-voorbij-zwemmende-orka's. Daarna krijgt ze een romantisch verrassingsdiner in een hip restaurant met haar lievelingseten. Maar het belangrijkste cadeau van al geef ik haar op het moment dat ik haar zie. Pak maar uit, liefie. Onder het netjes ingepakte maar zeer vlotjes te openen blinkende papier zit: Nine. Met alles erop en eraan.

(en morgenavond volgt er nog een verrassing!:)